intro

Slack Alice uit Breda -vernoemd naar de nachtclub van fifth Beatle, drankorgel en Magic Mancunian George Best- houdt van liedjes met een randje. Liedjes die ooit galmden over festivalterreinen als Pinkpop, Werchter of Lowlands. Dat gaat van U2, via Paolo Nuttini langs the Chili Peppers, rechtdoor naar the Foo Fighters. Meebrullen, wegdromen, springen of dansen; het moet al gek lopen als je als (ex-)festivalbezoeker niet iets van je gading kunt ontdekken.

Slack Alice is niet alleen PK, maar vooral ook EQ. De basisopstelling van de band bestaat uit Bart: gitaar/mondharmonica/zang, Martijn: gitaar/zang, Jeroen: bas, Frank: drums en Zerah: zang/een beetje gitaar.

Geschiedenis

Bart was de man die in 2006 het lont in het kruidvat stak. Na 400 jaar onderdrukking en een eerste optreden in “Bel-Air” in Breda volgden steeds meer optredens in en buiten de regio. Hoogtepunten: vier keer Café de Bommel (het Ahoy van Breda). Zes keer Panta Rhei (het Kurhaus van Vlissingen). In 2010 en 2011 stond Slack Alice op de Grote Markt van Breda tijdens Koninginnedag.

In 2013 verraste Slack Alice ook zichzelf door tijdens de “Parkstrijd”, een wedstrijd tussen twaalf bands om twee podiumplekken op het Parkfeest Festival in Oosterhout, tweede te worden in de finale. In 2014 werd een ander mijlpaaltje geslagen: tijdens een straatoptreden zette de band in 20 minuten de Grote Markt in Antwerpen zo’n beetje op zijn kop, waarna een kleine 100 euro opgehaald werd.

We’re so fluffy!

In 2015 werden een aantal “unplugged” optredens in “the Walkabout” in Breda gegeven, en in augustus 2015 eentje in de open lucht bij “Panta Rhei” aan het strand van Vlissingen.

Mission Statement

Slack Alice speelt net zo lief uit als thuis. Wij maken graag muziek, en hopen dat ook op het publiek over te brengen. Neem contact met ons op om te kijken hoe we jouw feestje op kunnen leuken.